Tiedote COVID-19 tilanteesta – lähiopetus ja lentokoulutus jatkuu

Terveysviranomaisten ja valtioneuvoston 4.5.2020 antamien ohjeiden ja tietojen perusteella voidaan aloittaa pienryhmien luokkaopetus sekä lentokoulutus tietyin reunaehdoin.

Luokkaopetukseen ei ole tarjolla normaalia määrää oppilaspaikkoja. Kurssisihteerimme koordinoi ilmoittautumiset ja huolehtii osallistujien tiedottamisesta.

Ensimmäinen luokkaopetusjakso pidetään 9. – 10.5.2020 purjelento-, ultra- ja radiokurssilaisille Malmilla. Viikonlopun luokkaopetukset pyritään priorisoimaan pitkämatkalaisille, pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa asuville järjestetään myös arkipäivisin opetus- ja koetilaisuuksia. Näiden ja PPL/LAPL(A)kurssien aikataulut julkaisemme tämän viikon aikana.

Lentokoulutus voidaan aloittaa välittömästi. Kentällä ja lennonvalmistelussa toiminnassa tulee pyrkiä mahdollisuuksien mukaan säilyttämään turvaetäisyys ja minimoida lähikontaktissa olo. Lennonopettajat vastaavat siitä, että lentopaikoilla on käytettävissä pesu- ja desinfiointiaineita ja muita tarpeita hyvän hygieniatason säilyttämiseksi. Moottorikäyttöisellä kalustolla suosittelemme henkilökohtaisiin kuulokemikrofoneihin siirtymistä, tautitilanne kestää vielä pitkään. Yhteiskäyttölaitteiden puhdistuksesta ja suojauksesta tulee huolehtia.

Kuten aikaisemminkin, edellytämme vastuullisuutta sekä opettajilta että oppilailta: Jos olet itse tai joku lähipiirissäsi on sairaana, älä tule paikalle.

PPL/LAPL oppilaita koskee Traficomin päätös, jonka mukaan viranomaisen teoriakokeet ovat peruttuja 13.5.2020 saakka. Lisätiedot:
https://www.traficom.fi/fi/liikenne/ilmailu/ilmailun-teoriakokeet

Opistolla antaa lisätietoja tarvittaessa koulutuspäällikkö Matti Huoviala.

Muita uutisia